Boxsprings

Wat is een boxspringbed?

U vindt ze in de beste hotels ter wereld, in suites op menig luxe cruiseschip en ook in veel slaapkamers van beroemdheden: boxspringbedden, al mee dan 100 jaar slaapplaatsen met een onberispelijke reputatie. Hun oorsprong ligt in de USA, maar de wereldwijde zegetocht is al lang geleden begonnen.

Terwijl de in Europa gebruikelijke bedden meestal bestaan uit een combinatie van bedombouw, lattenbodem en matras, bestaat het boxspringbed uit een box op korte poten en een of twee matrassen. Bij de Amerikaanse versie wordt meestal maar 1 matras gebruikt die echter heel dik is. Bij de Scandinavische modellen wordt met twee op elkaar gestapelde matrassen gewerkt. De bovenste matras, die maximaal 11 cm hoog is, wordt de Topper genoemd.

 

Waar moet u bij de koop op letten?

Het begrip boxspringbed is geen beschermde merknaam, wees daarom voorzichtig bij een eventuele koop. Zeker in het prijssegment onder € 1.000 zijn er naast serieuze aanbieders ook partijen die bedden aanbieden die er weliswaar uitzien als boxspring, maar niet het gewenste slaapcomfort bieden. Een ogenschijnlijk voordeeltje bij de koop kan u later mogelijk lelijk opbreken.

 

Belangrijk: de poten!

Zonder poten is een boxspringbed niet langdurig bruikbaar. De poten worden in het ontwerp op het bed afgestemd en moeten rechtstreeks met het frame van de boxspring verbonden zijn om de noodzakelijke luchtcirculatie te garanderen.

 

Hoofdeinde – niet alleen voor de sier!

Het hoofdeinde van uw bed zorgt ervoor dat u geen last heeft van de kou van de buitenmuur. Daarnaast is een goed hoofdeinde een brede en comfortabele steun, zeker als u graag zittend leest in bed verdient dit onderdeel uw aandacht. Een hoofdeinde dat teveel meegeeft en te weinig steun biedt, wordt als snel een bron van ergernis. Ook de bekleding van het hoofdeinde moet langdurig te belasten en makkelijk te reinigen zijn. Sommige leveranciers bieden hoofdeinden met comfortabele geïntegreerde kussens aan.

Filiaal Birgden

Geilenkirchener Str. 31
52538 Gangelt-Birgden
Kreis Heinsberg
Tel: 02454 98 400 71

 

Filiaal Geilenkirchen

von-Humbold-Str. 105
52511 Geilenkirchen
Tel: 02451-9139022
E: boxspringbettenstudio@theunissen-group.com

 

Openingstijden Birgden

Op maandag en zaterdag gesloten
Di. - Vr. 10.00 - 17.00 Uur
en op afspraak in onze showroom in Birgden

 

Openingstijden Geilenkirchen

Lente- en zomersopeningtijden:
Vanaf 01.04.2023

Maandag: GESLOTEN
Dinsdag t/m vrijdag: 11:00 t/m 18:00 Uur
Za.  10.00-15.00 Uur
afspraken ook buiten openingstijden mogelijk