Matrassen

Of het nu gaat om koudschuim- , pocketveer- viscose- of latexmatrassen, met onze keuze aan hoogwaardige materialen bieden wij u de basis voor een optimaal slaapcomfort.

Bepalend voor de aanpassingsmogelijkheden is de zogenaamde hardheidsgraad van een matras. Welke hardheidsgraad voor u het beste is, hangt af van uw leeftijd, gewicht, lengte en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur.

We onderscheiden pocketveer- en koudschuimmatrassen. Over het algemeen zijn matrassen uit koudschuim (of viscose of latex) elastischer en daarmee makkelijker vormbaar dan matrassen met een pocketveer.

Pocketveren zijn gevlochten draden en meestal met elkaar verbonden. Afhankelijk van het model zijn deze matrassen meer of minder stug. Binnen de pocketveermatrassen kennen we ook de zogenaamde kamerpocketveermatrassen. Bij deze matrassen zijn de pocketveren in afzonderlijke kamers geplaatste en niet met draad met elkaar verbonden, waardoor de matras elastischer is.

Koudschuimmatrassen bestaan uit een koudschuimkern, die geschuimd wordt en bij lage temperaturen uithardt. Daar komt dan ook de term ‘koudschuim’ vandaan. Na het uitharden kan het blok schuim in verschillende vormen gesneden worden, bijvoorbeeld de kartelrandsnede of de dobbelsteensnede. In beide gevallen wordt uit het schuim materiaal weggenomen, om de matras op specifieke plaatsen (bijvoorbeeld het schoudergebied) makkelijker vormbaar en zachter te maken.

Niet elke koudschuimmatras is hetzelfde: het belangrijkste kwaliteitscriterium is het ruimtegewicht (RG). Hiermee wordt aangegeven hoeveel koudschuim per m³ verwerkt is. Hoe groter deze hoeveelheid is, des te hoogwaardiger en elastischer is de matras en bovendien gaan matrassen met een hoog RG ook langer mee.

Daarnaast zijn er matrassen waarin ander schuim (bijvoorbeeld Viscoschuim) verwerkt is waardoor de matras nog beter vormbaar is.

Viscoschuim is een speciaal schuim, dat oorspronkelijk afkomstig is uit het ruimtevaartonderzoek en zorgt voor een perfecte drukontlasting. Het schuim reageert op druk en warmte en past zich als het ware aan de overeenkomstige lichaamsbouw aan. In tegenstelling tot koudschuim duurt het bij viscoelastisch schuim lang voordat het schuim zich terugzet in de originele positie, het materiaal vormt zich pas terug nadat er geen druk meer op wordt uitgeoefend. U ervaart dus slechts een kleine tegendruk en wordt niet meer gedwongen steeds van slaaphouding te veranderen. Het voelt alsof u zweeft, waardoor u een rustige en heilzame slaapervaring heeft.

Ook latexmatrassen passen zich door de uitstekende elasticiteit prima aan uw lichaamshouding aan. Bij een verandering van de slaaphouding vormt het materiaal zich met u mee. Zo wordt uw wervelkolom tijdens de nacht perfect ondersteund.

Bij de productie van latexmatrassen worden in de gietvorm verhitte pennen toegepast, waardoor in de matras luchtkanalen ontstaan. Deze zogenaamde stiftlatex zorgt voor een goed gereguleerd slaapklimaat door het ideale vochtigheidstransport en de luchtcirculatie.

Wij geven u graag een vakkundig en individueel advies in onze showroom.

Toppers

De topper zorgt voor de juiste afstemming van uw boxspringbed op uw lichaam en slaapgewoonten.

Daarnaast beschermt de topper de ondergelegen boxspringmatras en zorgt er samen met de topperhoes voor dat het vocht dat tijdens uw slaap is opgenomen overdag weer aan de omgevingslucht wordt afgegeven.

De topper is over het algemeen doorlopend gemaakt, zodat deze de complete oppervlakte van een of beide boxspringmatrassen afdekt. Ook kan het handig zijn om twee losse toppers te gebruiken, als beide boxspringbedden soms los van elkaar geplaatst worden. Ook voor elektrisch verstelbare boxspringbedden leveren wij zogenaamde splitoppers, zodat beide hoofdeinden onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden.

Wij adviseren u om de topper wekelijks te draaien en om te keren, zodat deze topper gelijkmatig belast wordt. Hierdoor gaat de topper langer mee en draagt deze beter bij aan uw slaapcomfort.

Geltopper

Gelschuim heeft een aanpassingsvermogen dat vergelijkbaar is met viscoschuim, het reageert echter niet op warmte maar op druk. Daarnaast herstelt het schuim zich snel wat het draaien en omdraaien in uw slaap enorm verlicht.Dit hightech schuim past zich volledig aan uw lichaam aan en biedt optimale drukontlasting over uw volledige ligvlak. Dat is vooral belangrijk als u lichamelijke klachten, rugklachten of doorligproblemen heeft.

Daarnaast heeft gelschuim een open celstructuur, waardoor het goed doorlucht en geen voedingsbodem biedt aan bijvoorbeeld huismijt.

Een geltopper is ongeveer 6 cm hoog, heeft een RG van 40kg/m³, en een uitharding van 2,6 kPa.

Koudschuim topper

Polyetherschuim biedt als zogenaamd HR-Schuim (HR= High Resilient = zeer elastisch) in tegenstelling tot standaard schuim door de grote poriënstructuur een hoge luchtdoorlaatbaarheid. Dat is een basisvoorwaarde voor een aangenaam zit- en slaapklimaat. Door de grote elasticiteit wordt een soepele bekleding en comfort gerealiseerd. Koudschuim is van alle schuimstoffen het meest waardevolle materiaal voor de hoogste kwaliteit.

Ongeveer 6 cm hoog, heeft een RG van 40kg/m³, en een uitharding van 2,6 kPa.

Splittopper

Wilt u alle voordelen hebben van een doorlopende topper en toch de mogelijkheid hebben om beide hoofdeinden van uw tweepersoonsbed onafhankelijk van elkaar te kunnen verstellen?

De in het midden gedeelde versie van onze geliefde koudschuimtoppers maakt dat mogelijk: dankzij de 80 cm lange insnede kunt u beiden uw eigen lighoek instellen, zodat uw individuele ligcomfort ten allen tijde gewaarborgd wordt.

Polyetherschuim biedt als zogenaamd HR-Schuim (HR= High Resilient = zeer elastisch) in tegenstelling tot standaard schuim door de grote poriënstructuur een hoge luchtdoorlaatbaarheid. Dat is een basisvoorwaarde voor een aangenaam zit- en slaapklimaat. Door de grote elasticiteit wordt een soepele bekleding en comfort gerealiseerd. Koudschuim is van alle schuimstoffen het meest waardevolle materiaal voor de hoogste kwaliteit.

De hoogwaardig gequilte hoes, die dankzij de rondom lopende ritssluiting makkelijk af te halen is, kunt u op 60° wassen, we bieden u hiermee een eenvoudig te onderhouden kwaliteitsprodukt.

Ongeveer 6 cm hoog, heeft een RG van 40kg/m³, en een uitharding van 2,6 kPa.

Filiaal Birgden

Geilenkirchener Str. 31
52538 Gangelt-Birgden
Kreis Heinsberg
Tel: 02454 98 400 71

 

Filiaal Geilenkirchen

von-Humbold-Str. 105
52511 Geilenkirchen
Tel: 02451-9139022
E: boxspringbettenstudio@theunissen-group.com

 

Openingstijden Birgden

Op maandag en zaterdag gesloten
Di. - Vr. 10.00 - 17.00 Uur
en op afspraak in onze showroom in Birgden

 

Openingstijden Geilenkirchen

Lente- en zomersopeningtijden:
Vanaf 01.04.2023

Maandag: GESLOTEN
Dinsdag t/m vrijdag: 11:00 t/m 18:00 Uur
Za.  10.00-15.00 Uur
afspraken ook buiten openingstijden mogelijk